eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VÍTE, ŽE…Götze prvním gólem v reprezentaci přepsal dějiny?

Autor:
Datum: 6. 2. 2014

V tradiční rubrice portálu milujufotbal.cz přinášíme o všech hráčích zajímavosti, o kterých jste možná neslyšeli. Jeden z největších talentů současného fotbalu Mario Götze se svého premiérového gólu v dresu německé reprezentace dočkal už po sedmi zápasech, navíc šlo o trefu s historickým významem.

Götze se poprvé trefil v srpnu roku 2011 v přátelském utkání proti Brazílii a v 19 letech a 68 dnech se stal společně s Klausem Stürmerem (ve stejném věku skóroval za Německo v roce 1954) nejmladším střelcem národního týmu v poválečné historii.

Také čtěte: VÍTE, ŽE…Götze neměl jako teenager v Německu konkurenci?

Talentovaný záložník si šikovně naběhl za obranu, udělal kličku zkušenému gólmanovi Júlio Césarovi a poté poslal míč do odkryté branky. Götze pomohl k výhře Německa 3:2 a svým výkonem všechny nadchl.

„Má neobyčejnou techniku a orientační schopnosti. Vždy najde řešení,“ charakterizoval Götzeho německý reprezentační trenér Joachim Löw. „Není mnoho lepších hráčů, než je on. Je instinktivním hráčem, podobně jako Lionel Messi,“ prohlásil zase legendární Franz Beckenbauer.

Premiérový gól Maria Götzeho v dresu německé reprezentace:

-pha-
zdroj foto: FIFA.com

Nepřehlédněte:

VIDEO: Jak Götze dvakrát zmrazil vyprodanou Allianz Arénu…

Krátký pohled do minulosti aneb Götze součástí nejlepšího dua

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace