eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VÍTE, ŽE…Götze neměl jako teenager v Německu konkurenci?

Autor:
Datum: 24. 8. 2014

Na to, že Mario Götze letos v červnu oslaví teprve své dvaadvacáté narozeniny, může se pyšnit slušnou sbírkou klubových trofejí a ve vitríně se mu blýskají i některá individuální ocenění. Právě ty ukazují, že německému reprezentačními záložníkovi mohl v jeho teenagerskému věku konkurovat jen málokdo.

Asi nejlépe to dokazují ceny Fritze Waltera, které se každoročně uděluje nejlepším mladíkům v Německu mezi sedmnácti a devatenácti lety. V roce 2009 ovládl Götze kategorii hráčů do sedmnácti let a v následujícím roce později získal zlatou medaili v kategorii osmnáctiletých.

O další rok později sice odborníci na první místo „devatenáctek“ zařadili talentovaného gólmana Marca-André ter Stegena, ovšem Götze nemusel smutnit. V roce 2011 byl vyhlášen nejlepším hráčem v Evropě do 21 let a získal prestižní cenu Golden Boy.

2x zlatá medaile Fritze Waltera – 2009, 2010
Golden Boy – 2011
Člen nejlepší bundesligové jedenáctky magazínu Kicker – 2011

Po Sergeji Evljuskinovi se stal teprve druhým hráčem, který prestižní cenu pojmenovanou po kapitánovi německé reprezentace, jenž v roce 1954 vyhrála mistrovství světa ve Švýcarsku, obdržel dvakrát po sobě. A to nominacemi prošli borci jako Neuer, Boateng, Bender, Kroos, Schürrle či Draxler.

Narozdíl od šestadvacetiletého Evljuskina, který se v bundeslize neprosadil a v současnosti hraje pátou ligu za Goslarer, se Götze vypracoval mezi hvězdy nejvyšší německé soutěže a zařadil se mezi opory reprezentace.

-pha-
zdroj foto: instagram.com/gotzemario

Krátký pohled do minulosti aneb Götze součástí nejlepšího dua

VÍTE, ŽE…Götze prvním gólem v reprezentaci přepsal dějiny?

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace