eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Götzeho čeká žluto-černé peklo! Přiletí další prasečí hlava?

Autor:
Datum: 22. 5. 2013

Bundesligu čeká zápas podzimu! Vedoucí Bayern Mnichov se představí na půdě Borussie Dortmund a téma číslo jedna je jasné – Mario Götze se vrací na „místo činu“. Talentovaný záložník v Dortmundu nakoukl do světa velkého fotbalu, ovšem v létě neodolal vábení Bayernu, kam přestoupil za 37 milionů eur.

„Jsi zrádce,“ zuřili tehdy fanoušci, kteří mu od té doby nemohou přijít na jméno. Götze poprvé vyběhne na trávník zaplněného Vestfálského stadionu v dresu hostujícího celku, tentokráte už bude bojovat za konkureční Bayern.


Také čtěte: Götze „doma“ aneb tři důvody proč sledovat duel Bayern – Borussia


Je jasné, že Götzeho rozhodně nečeká vlídné přivítání, ale pořádné žluté-černé peklo. „Tohle bude jeden z nejtěžších momentů mé kariéry. Samozřejmě se s tím musím vyrovnat, bylo to moje rozhodnutí,“ nechal se slyšet Götze, který v Borussi působil od svých devíti let.

Návratu „domů“ se ale nebojí. „Musím akceptovat, že ne všechny reakce na mou osobu budou pozitivní. Takový však fotbal bývá. Vyrostl jsem v Dortmundu, chodil jsem tam do školy a dělal první fotbalové krůčky. Vzpomínky jsou tedy pozitivní. Dortmund je podstatnou součástí mé minulosti,“ dodal.

borussia-dortmund-fanousci_borussiadortmund.net

Kam až může nenávist fanoušků Borussi zajít zůstává otázku. Podle některých německých médií se může opakovat situace z roku 2002, kdy z ochozů Nou Campu přilétla na hrací plochu prasečí hlava. Příznivci Barcelony tím dali jasně najevo, co si myslí o přestupu Luise Figa do Realu.

Portugalský špílmachr opustil katalánský velkoklub a zamířil právě do kádru úhlavního rivala. „Bílý balet“ vysázel v roce 2000 za Figa 37 milionů liber (1,1 miliardy korun), což je osmý největší přestup v historii fotbalu.

-pha-
Foto: isifa.com/Getty Images, borussiadortmund.net

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace