eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

ŽEBŘÍČEK: TOP 5 nejlepších hráčů do 21 let

Autor:
Datum: 1. 3. 2012
Mario Götze, jeden z nejlepších mladých fotbalistů  (zdroj: vavel.com)

Mario Götze, jeden z nejlepších mladých fotbalistů (zdroj: vavel.com)

Doba pokročila. A to i ve fotbale. I ty nejslavnější a největší kluby po celém světě netáhnou vstříc k vítězstvím a úspěchům jen zkušení a starší hráči.

Příkladů je celá řada. V brazilském Santosu je největší hvězdou i tahounem týmu supertalent Neymar. Dortmundu pomohl výrazou měrou ke dvěma titulům po sobě mladík Mario Götze a samostatnou kapitolou je Eden Hazard.

Server bleacherreport.com sestavil žebříček pěti nejlepších hráčů současného světového fotbalu, kteří nepřesáhli věk 21 let.

5. Iker Muniain (Španělsko, útočník, 19 let)

94 zápasů a 22 gólů. Na to, že je rodákovi z Pamplony teprve devatenáct let to rozhodně není špatná bilance. Talentovaný útočník prošel všemi mládežnickými výběry Španělska a jeden start má za sebou už i v A týmu.

Své kvality a nesporný talent prokázal také v právě skončené sezoně, ve které prošel s Athleticem Bilbao až do finále Evropské ligy.

4. Christian Eriksen (Dánsko, záložník, Ajax – 20 let)

Žolík Dánska na blížícím se mistrovství Evropy? Možná! Tenhle 20letý ofenzivní záložník se stal jedním z klíčových hráčů Ajaxu a není divu, že po něm pošilhávají i kluby z Premier League.

Eriksen je rychlý, dokáže kontrolovat míč i ve veké rychlosti a dokáže nebezpečně střílet oběma nohama. Holandskou ligu vyhrál už dvakrát a v minulém roce byl vyhlášen dánským fotbalistou roku.

3. Eden Hazard (Belgie, záložník, Chelsea – 21 let)

Jednadvacetiletý mladík dokonale zamotal hlavy i agentům těch nejslavnějších evropských klubů. Zájem o něj byl ve Španělsku i Anglii. Bitvu nakonec vyhrála Chelsea, kam údajně Hazard v létě přestoupí.

V posledním kole francouzské ligy nastřílel do sítě Nancy tři góly a ve stoje mu aplaudovalo osmnáct tisíc diváků. Už ve svém útlém věku se stal pravou osobností týmu. V letošní sezoně dal dvacet ligových gólů, o jeden méně než nejlepší střelec Olivier Giroud.

2. Mario Götze (Německo, záložník, Dortmund – 19 let)

Jeden z největších talentů, kteří pobíhají po trávnících v Německu. Záložník mistrovské Borussie Dortmunf ukazuje svůj um už delší dobu a není divu, že v reprezentaci debutoval už v listopadu roku 2010.

Jen tři měsíce později vstřelil svůj první gól a stal se nejmladším německým střelcem od roku 1954. Na letošním Euru v Polsku a na Ukrajině se představí ve svých 19 letech.

1. Neymar (Brazílie, útočník, Santos – 20 let)

Bylo by velkým hříchem nezařadit do užšího výběru hráče, o kterém se hodně nahlas mluví jako o novém Pelém. Neymar umí ve svých dvaceti letech všechno, co nejlepší fotbalisté světa potřebují umět.

Navíc je chladnokrevný i v zakočení. Neymar dal v 181 zápasech hned 107 gólů. V dresu brazilské reprezentace nastoupil k 19 duelům a gólově se prosadil už devětkrát. Třikrát vyhrál ligovou trofej, vloni  vyhrál i  Copa Libertadores v roce 2011, v obou soutěžích byl jmenován nejlepším hráčem.

Zbývá vyřešit už jen jeden otazník. Zláká ho do svých řad Barcelona nebo konkureční Real Madrid? Nechme se překvapit.

-pha-

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace