eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VIDEO: To byl gól! 16letý Götze si pohrál s obranou i gólmanem Anglie

Autor:
Datum: 6. 6. 2013

Pojďte se s námi na chvíli vrátit do května roku 2009. Právě v tuto dobu  v Německu probíhalo mistrovství Evropy hráčů do 17 let, na kterém vstřelil jeden ze svých prvních gólů v reprezentačnímu dresu Mario Götze. A věřte, že nešlo o jen tak ledajakou trefu.

Tehdy 16letý mladík s desítkou na dresu patřil mezi základní stavební kameny týmu, který turnaj na domácí půdě nakonec zcela ovládl. Němci vyhráli všechny zápasy, v základní skupině si poradili i se stejně starým výběrem Anglie.

Právě zápas proti Albionu se Götzemu vydařil ze všech duelů nejvíce. Výborný výkon korunoval parádním gólem, při kterém ukázal všechny své schopnosti. Výborné vedení míče, technickou zdatnost i dobré zakončení.

Šikovný záložník se chopil míče před pokutovým územím, doslova si pohrál s trojicí obránců a poté křížnou střelou nedal šanci ani gólmanovi. Götze svou parádou zpečetil výhru Německa 4:0.

Na turnaji se kromě hráče Bayernu Mnichov představily i další současné mladíci, ze kterých vyrostly hvězdy evropských velkoklubů. Za Španělsko hrál špílmachr Realu Isco, dres Itálie oblékal útočník AC Milán Stephan El Sharaawy a Anglii zase reprezentovala opora Arsenalu Jack Wilshere.

-pha-
(zdroj foto: youtube.com)

Reklama


Komentáře


One Comment

  1. Pingback: Víte, jaké je nejsledovanější video s Mariem Götzem? - Gotze - Gotze

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace