eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mario Gӧtze zazářil při svém reprezentačním návratu

Autor:
Datum: 16. 7. 2013

S výjimkou epizodního představení v předposledním zápase základní skupiny proti Irsku, se poslední významné vystoupení Maria Gӧtzeho v národním týmu datuje do březnového reprezentačního bloku, kdy rodák z Memmingenu odehrál plný počet minut ve dvojzápase s outsiderem z Kazachstánu.

I když se v německých mediích spekulovalo, že by se ve včerejším zápase ve Stockholmu mohl objevit v základní sestavě, nakonec jej trenér Joachim Löw využil až jako střídajícího hráče.

Mario Gӧtze tak tedy naskočil do zápasu po poločasové přestávce, kdy za nepříznivého stavu 2:1 pro domácí Švédy vystřídal Thomase Müllera. Nástup na hřiště měl fantastický, když v 53. minutě srovnával na průběžné skóre 2:2.

Mesut Ӧzil mu na hranici pokutového území přiťukl míč a Gӧtze technickou střelou vymetl levý růžek přihlížejícího brankáře Johana Wilanda. O čtyři minuty později převážil misky vah na německou stranu André Schürrle a stejný hráč zvyšoval v 66. minutě již na 4:2.

V konečném účtování vítěznou branku vstřelil hráč Chelsea po další významné akci Maria Gӧtzeho. Záložník Bayernu nejprve výborným napadáním donutil rovnou čtveřici obránců Švédska udělat chybu, aby se následně sám zmocnil míče a přihrál za obrannou linii nabíhajícímu se Schürrlemu.

Stejný hráč ještě v 76. minutě zareagoval na kontaktní branku domácích a dosáhl tak svého prvního reprezentačního hattricku.

„Bylo to vidět na každém tréninku, že ačkoliv mu [Gӧtzemu] chybí herní praxe, je neuvěřitelně motivovaný nastoupit. Trénoval hodně, dokonce si přidával extra tréninkové jednotky, a to včetně víkendů,“ popsal Gӧtzeho přípravu na reprezentačním srazu Joachim Löw.

„Proti Švédsku se nám hodila je výborná hra na malém prostoru,“ dodal reprezentační lodivod další pochvalu. „Je všeobecně známá věc, že Mario je úžasný hráč, prostě Top,“ přidal se s komplimentem i kapitán mužstva Philipp Lahm.

Gӧtzeho představení potěšilo i vedení Bayernu Mnichov, který již v následujících dnech čeká bundesligový zápas proti Mohuči a střetnutí Ligy Mistrů s Viktorií Plzeň.

-Stanislav Gajdoš-

(zdroj fotky: kicker.de)

Reklama


Komentáře


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace