eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Německo vyřídilo Švédsko, podílel se na tom také Götze

Autor:
Datum: 16. 5. 2013

Německo už v závěru kvalifikace o nic nehrálo, postup z prvního místa kvalifikační skupiny si svěřenci trenéra Löwa zajistili v předchozím kole, a tak mohli vyrazit k utkání na švédské půdě s klidným srdcem.

Start podle toho také vypadal. Domácí brzy vedli 1:0 a ve 42. minutě už byl náskok švédské družiny dvougólový. Ještě před půli snížil na rozdíl jediné trefy Mesut Özil.

Do druhé půle udělal trenér německé reprezentace Löw jednu změnu, která se mu vyvedla na jedničku. Ze hry stáhl tentokrát nevýrazného Müllera a místo něj se do zápasu dostal jeho spoluhráč z Bayernu Mnichov Mario Götze. Ten brzy po příchodu na zelený pažit srovnal po přihrávce střelce první branky.

Seveřané poté na německý expres vůbec nestačili. Hlavní slovo si vzal bývalý hráč Leverkusenu a dnes spoluhráč Petra Čecha z londýnské Chelsea Schürrle. Za pouhých devatenáct minut zvládl zaznamenat hattrick a radost z vítězství už nemohla zkalit ani branka Hyséna.

Německo tak ani v posledním duelu skupiny C neprohrálo, do Brazílie proskotačilo se ztrátou pouhých dvou bodů a zcela jistě bude patřit k favoritům celého mistrovství.

 -Jiří Kunášek-

(zdroj fotky: goal.com)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace