eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Největší hrozbou Maria Mandžukiće není letní příchod Lewandowskiho

Autor:
Datum: 30. 1. 2014

Německými médii se před pátečním zápasem Bayernu Mnichov s Borussií Mönchengladbach nesly zprávy, že Mario Mandžukić není v nominaci na utkání z důvodu slabšího přístupu k tréninku údajně kvůli avizovanému příchodu Roberta Lewandowskiho.

Včerejší dohrávané střetnutí 17. kola mezi Bavory a VfB Stuttgart však bylo dalším příkladem, že chorvatský internacionál se ani tak nemusí obávat příchodu polského útočníka, jako stále většího vytížení Maria Gӧtzeho na jeho výsostném postu středního útočníka.

Již v průběhu podzimní části trenér Pep Guardiola několikrát prokázal, že místo typického středního útočníka si na hrotu hry představuje spíše klasického ofenzivního záložníka, který má na jednu stranu vrozenější defenzivní návyky ve vztahu obrany celého týmu a na druhou stranu také vhodnější talent požadovaný španělským stratégem.

Guardiola prostě po své „Devítce“ chce, aby se nejen posouvala z vlastního středu hřiště do stran, ale v případě potřeby se zasouvala do záložní řady a vytvářela tím prostor na nečekané útoky z druhé vlny od zbylých halvů.

K tomu všemu se samozřejmě hodí výtečná technika a kreativní schopnosti, v čemž se chorvatský reprezentant s tím německým nemůže rovnat i s přihlédnutím k faktu, že je Gӧtze označován za druhého nejlepšího technika německého fotbalu, hned po Mesutu Ӧzilovi.

Posledním nepřehlédnutelným faktem zůstává prostá statistika. Gӧtze letos odehrál 751 bundesligových minut, ve kterých vstřelil 5 branek a na další čtyři přihrál. To dělá průměr 83 odehraných minut na jeden gól Bayernu.

Mandžukić se může pochlubit 1101 minutami, deseti brankami, jednou přihrávkou a výsledným průměrem 110 minut. Tento rozdíl nesmaže stejnou statistiku z Ligy Mistrů, kde má Mandžukić navrch 61 minutami oproti Gӧtzeho 66 minutám.

-Stanislav Gajdoš-

(zdroj fotky: Shaun Botterill/Getty Images)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace