eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Gotzeho první sezóna v Bayernu ve statistikách

Autor:
Datum: 1. 5. 2014

Mario Götze má po svém přestupu z Borussie Dortmund do Bayernu celkem vydařenou sezónu. Se svým novým zaměstnavatelem sice nedokázal obhájit triumf v Lize mistrů, kde se dostali až do semifinále, v němž vypadli s budoucím vítězem soutěže. Přesto nemusel Götze a spol. nějak výrazně smutnit.

V Německu totiž vyhráli téměř vše, co se dalo. Úplně na začátek sezóny sice podlehli Borussii v německém superpoháru, ale později se mohli radovat z mistrovského titulu. Na závěr sezóny je čekala opět Borussia, tentokráte ve finále německého poháru, kde jím porážku vrátili a slavit mohl Bayern Mnichov.

Götze patřil k oporám týmu ve všech soutěžích, přesto si možná představoval větší herní vytíženost. Oproti minulé sezóně v Borussii odehrál tento ofenzívní záložník o zhruba 450 minut méně, také dal o něco méně branek.

Bundeslize zasáhl do 27 sedmi ligových utkání, ve kterých si připsal 10 branek. V Lize mistrů se Götze prosadil v 11 zápasech třikrát a v německém poháru nastoupil do 4 utkání, ve kterých skóroval jednou. Dohromady nastoupila německá superhvězda ke 45 soutěžním utkání, v nichž nastřílel 15 branek. Po celou sezónu nedostal jedinou kartu.

-Michael Chvoj-
(foto: facebook.com/FCBayern)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace