eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Götze vs. Robben proti Plzni? Nizozemec byl pro Kozáčika rozhodně nebezpečnější

Autor:
Datum: 6. 7. 2013

Mario Götze toho sice za Bayern Mnichov doposud mnoho neodehrál, ale postupem času dostává od trenéra Josepa Guardioly na hřišti stále více prostoru a v úterý proti Plzni nastoupil dokonce poprvé v tomto ročníku Ligy mistrů v základní sestavě.

Na pravém okraji záložní formace, či chcete-li na pravém křídle, dostal německý reprezentant příležitost od úvodní minuty i díky zdravotní indispozici nizozemského plejera Arjena Robbena, jenž zůstal doma v Německu a do západočeské metropole s týmem ani nepřicestoval. Jaký byl rozdíl mezi oběma hráči v obou zápasech s českým mistrem?

Robben v Allianz Aréně zářil a byl hlavní hvězdou zápasu

Viktoria Plzeň se 23. října dostatečně přesvědčila, kteří hráči jsou momentálně pro hru Bayernu klíčoví. Kromě Francka Ribéryho je to totiž právě Arjen Robben. Zkušený nizozemský záložník po celých devadesát minut větral plzeňskou obranu, zvláště pak Davida Limberského a později i Radima Řezníka, a byl pravděpodobně vůbec nejlepším hráčem na trávníku.

Na rozdíl od dvougólového Ribéryho sice Kozáčika ani jednou nepřekonal, ale svým průnikem zařídil pokutový kop, zaznamenal dvě gólové asistence a byl nebezpečný v ostatním průběhu střetnutí.

Nebyl sice tolik u balónu jako jeho kolegové ze středu hřiště Kroos se Schweinsteigerem, ale ale na pravé straně mnichovské ofenzívy neustále poutal na svou osobu velkou pozornost, téměř neztrácel balóny a navíc byl velice aktivní při střelbě. Nezapomínal ovšem ani na zadní vrátka a v případě ztráty pomohl i defenzivě.

Götze nebyl příliš výrazný, nešel z něj velký strach

Mario Götze strávil na trávníku Doosan Arény celkem 86 minut, ale asi i on čekal od svého výkonu více. Nepokoušel se příliš často o souboje jeden na jednoho, ani nebyl příliš hladový dostat se s míčem až do pokutového území. Když měl před sebou protihráče, raději nahrával.

Navíc i když  se dostal mladý Němec do koncovky, pouze jednou se odhodlal ke střele a ta ještě nemířila mezi tyče. Dostatečně dokumentující byla situace těsně před jeho vystřídáním, kdy se po výborné narážečce dostal až před Kozáčika, ale prováhal ten správný moment překvapení a při pokusu o kličku mu slovenský brankář sebral míč zpod kontroly.

Robben vs. Götze z pohledu statistik:

Góly+asistence: 0+2 – 0+0
Střely/střely na branku: 5/2 – 1/0
Doteky/počet přihrávek: 109/76 – 90/67
Úspěšnost přihrávek: 92% – 96%
Počet vybojovaných faulů: 6 – 6

-Michal Hrabal-

(zdroj fotky: welt.de)

Reklama


Komentáře


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace