eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Götze si zatím za Bayern moc nezahrál, nyní jej opět čeká pauza

Autor:
Datum: 2. 7. 2013

Německý talent Mario Götze před sezónou přestoupil za velké peníze z Borussie Dortmund do konkurenčního Bayernu Mnichov, ale v novém působišti toho zatím moc neodehrál. Na vině jsou neustálé zdravotní potíže. Sotva se totiž uzdravil, už je zase na marodce.

Götze už od semifinálové odvety Ligy mistrů, kterou absolvoval ještě v dresu Borussie, laboroval s poraněným stehenním svalem, kvůli němuž vynechal závěr minulé sezóny, ale také začátek té aktuální. Původně nevinně vypadající zranění se totiž nakonec výrazně protáhlo a mladý německý středopolař začal trénovat s míčem teprve na konci července.

Za bavorský velkoklub tak nastoupil posléze Götze poprvé k soutěžnímu střetnutí až ve 3. ligovém kole nového ročníku proti Norimberku, kdy hned nastoupil v základní sestavě a odehrál 67 minut.

Další starty si připsal německý reprezentant v dalším kole Bundesligy na půdě Freiburgu a také v boji o evropský Superpohár proti Chelsea, ale na další zápasy v dresu Bayernu si bude muset počkat. V Edenu si totiž znovu přivodil zranění.

Götze nastoupil na trávník v Praze až jako náhradník v 71. minutě a utkání nakonec dohrál, včetně prodloužení, ovšem osudným se mu stal střet s Brazilcem Ramiresem z 85. minuty, kdy mu hráč Chelsea nešetrně přišlápl kotník a po zásluze byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Podle prvních informací z tábora Bayernu bude nyní čerstvá posila posledního vítěze Ligy mistrů mimo hru zhruba tři týdny. Jistě tak vynechá nadcházející kvalifikační duely Německa s Rakouskem a Faerskými ostrovy, ale zřejmě také úvodní duel základní skupiny Ligy mistrů s CSKA Moskva.

-Michal Hrabal-

Reklama


Komentáře


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace